Spel på nätet | webintro.se

webintro.se

En introduktion till webben och dina intressen

Spel på nätet

Spel kommer ju i väldigt många olika former idag och kan hittas på otaliga sajter runtomkring nätet. Det finns så mycket att välja mellan att det är svårt att bestämma sig var man ska börja när det kommer till att lista något som detta.

9046769-games-online-shows-world-wide-web-and-entertaining

Spel på nätet har länge existerat tack vare ett program och programmeringssätt: Flash. Majoriteten av spelen man hittar direkt i webbläsaren använder sig just av detta, men på senare tid har fler och fler sajter börjat tagit avstånd till Flash på grund av säkerhetsåtgärder. Från och med den första september började Chrome att blockera Flash-annonser på alla sajter, annonserna skulle fortfarande dyka upp men endast som en statisk bild och inte någon form av animation.

Av denna anledning har fler och fler sajter börjat gå över till alternativet HTML5 vilket är mycket mindre prestandakrävande och inte har några av de säkerhetsbrister som hittats i Flash på senare tid. Denna övergång började dock innan september i år på vissa håll på grund av att spelmarknaden till mobiler blev så stor. Anledning till varför denna skift skedde var att mobiler inte kunde hantera Flash särskilt bra men HTML5 fungerade utan några större problem. Casinon på nätet var tidigt ute med detta då alla deras spel var Flash, och när dessa säkerhetsbrister upptäcktes ville man ju inte förknippa detta med spel där man faktiskt satsade riktiga pengar.

Spelmarknaden fortsätter att växa stadigt och mer och mer avancerade spel dyker upp på nätet, det finns bland annat sajter där privatpersoner kan skapa sina egna spel och lägga upp dem. Inte bara helt utan kostnad utan även med möjligheten att få en del av reklamintäkterna på sidan.