Mobilsurf | webintro.se

webintro.se

En introduktion till webben och dina intressen

Mobilsurf

Att kunna ge sig ut på nätet via sin smartphone är ju idag en självklarhet, Det finns nog en hel del människor som idag sällan använder en dator för detta utan istället föredrar att surfa med mobilen.

shutterstock_115185322

Till att börja med så krävs det ju naturligtvis en smartphone för att göra detta, något som butiker som iphonebutiken.se kan stå till hjälp med. Varpå allt man egentligen behöver är en trådlös internetuppkoppling. I hemmet får man detta från sin router, dagens routrar har både möjligheten att ta sig an anslutningar via kabel och trådlöst Wi-Fi.

Eftersom Wi-Fi arbetar på specifika frekvenser så är det lätt hänt att två eller flera nätverk av denna typ stör varandra och sänker prestandan för båda om de råkar vara inställda på att fungera på samma kanal. Detta är mest vanligt i lägenhetshus då accesspunkterna kan vara nära inpå varandra, ett fel man vanligtvis löser genom att byter frekvensen på ett av dessa nätverk. Detta är något man kan få veta mer om från sin internet leverantör, ett exempel på hur detta går till kan man se på Telia.se.

Men man har ju naturligtvis inte alltid möjlighet att koppla upp sig via Wi-Fi, sitter man till exempel i bilen eller lokaltrafiken har man sällan nära nog till en router. Då behöver man istället skaffa mobilsurf genom sitt abonnemang. Tidigare var lösningen alltid att ju mer man surfade desto mer pengar kostade det. Idag är det dock mycket vanligare att man betalar en fast summa och får en viss mängd data som kan överföras till mobilen varje månad. Detta är möjligt även om man bara har refillkort i mobilen.

Det är ju naturligtvis inte bara mobiler som får användning av trådlösa uppkopplingar, desamma gäller en hel del tekniska prylar man kan köpa idag, som en Rasberry Pi, laptop, surfplatta, och mycket, mycket mer.